Občina Rače-Fram
.: Prva stran :.

Ekološki dan - "Vesela jesen" na tržnici občine Rače-Fram

Predstavitev ekoloških in domačih kmetijskih pridelkov, eko in domače kulinarike, eko delavnice za otroke in veseli  glasbeni  program

FOTOGRAFIJE >

13. oktobra letos je na dvorišču gradu Rače na tržnici občine Rače - Fram potekala prireditev Eko dan – Vesela jesen. V sodelovanju s ponudniki na tržnici, domačim društvom, občino Rače - Fram ter Zadrugo za razvoj ekološkega kmetijstva  je bila izvedena uspešna in odmevna predstavitev domače kakovostne ponudbe hrane in izdelkov.
 
Posebej gre pohvaliti Organizacijski odbor  tržničarjev Rače - Fram, ki so prvič pripravili samostojno kreativno razstavo  njihovih lastnih domačih pridelkov in izdelkov, ki jih ponujajo oz. prodajajo na sobotni tržnici. Vsi ponudniki na tržnici izpolnjujejo zakonske normative za prodajo na tržnici in imajo pridobljena vsa zakonsko potrebna dovoljenja in soglasja; registrirane dopolnilne dejavnosti na kmetiji oz. registrirane druge dejavnosti.
V deževnem dopoldnevu so se stojnice na grajskem dvorišču šibile od darov jeseni, pridne delovne roke gospodinj pa so vabile k degustaciji eko in domače kulinarike, med njimi omenimo: pohorski pisker, pohorska gobova juha, pohorska gibanica in domača peciva, bučni  zavitek, jabolčna pita, pirin in domač kruh s zaseko, nekvašen pirin kruh, divjačinska salama, domači paradižnik z bučnim oljem, zeliščni namazi in čaji, domači jabolčni in grozdni  sok.
Ekološki čebelarji društva Rače in okolice Maribora, ki pridelujejo izredno kakovosten slovenski med s zaščiteno geografsko označbo so poskrbeli za medeno sladko doživetje z izredno pestro, bogato ponudbo in degustacijo različnih vrst domačega medu in ostalih čebelarskih izdelkov.
Otroške ustvarjalne delavnice so izdelovale  kreacije izključno  iz naravnih ekoloških  materialov.
Za pristno slovensko doživetje in navdušujoč utrip dogodku v jesenskem grajskem ambientu pa so poskrbeli  z  odličnim glasbenim nastopom člani Harmonikarskega orkestra Primoža Zvira, v letu 2009 absolutnega svetovnega prvaka v igranju na diatonično  harmoniko iz Rečice ob Savinji. 

'Sejem bil je živ'.
 
Pripravila:
Tanja KOSI 

FOTOGRAFIJE >
 
Domače in okusno – grajska tržnica Rače! Vljudno vabljeni!
 
Več informacij: Tanja KOSI, Občinska uprava občine Rače - Fram, tel. 02/609 6024, tanja.kosi@race-fram.siSobota, 31.8.2019
Anketa
Trenutno se ne izvaja nobena anketa
Rezultati prejšnjih anket